joi, 12 ianuarie 2012

Lansare de carte Monica Rodica Iacob

In data de 09.12.2011, în holul Teatrului de Stat „Ioan Slavici”, în fața unei numeroase asistențe din care n-au lipsit oamenii de litere reprezentativi ai Aradului, Monica Radu Iacob, o „luceferiță” cu vechi ștate și-a lansat cea de a V- a carte.
Poeta, membră U.S.R., prin noul volum intitulat „Mireasa colorată” Ed. Mirador, Arad, 2011, își consolidează poziția în rândul poeților generației sale. A debutat editorial în anul 1987 și cu fiecare carte a urcat câte o treaptă spre deplina consacrare.
Vocea ei singulară, într-un anumit fel, dar cu puncte de plecare ce le găsim la Angela Marinescu și la Marina Marin, încă nu este apreciată la justa valoare, din varii motive, de critica de specialitate; fapte evidențiate de cei care au prezentat cartea repectiv, poetul Vasile Dan, președintele U.S.R., filiiala Arad urmat de poetul și criticul literar Gheorghe Mocuța.
Volumul, conceput sub semnul tragicului, conține toate ingredientele poeziei ce se scrie astăzi și faptul că are, ceea ce se cheamă, „lipici” la lectură, își va găsi cu siguranță cititorii.
Poeta, aproape doborâtă de emoție, a mulțumit celor prezenți pentru participare și a citit un poem pe care nu a reușit să-l ducă până la capăt, și-a păstrat energia pentru acordarea autografelor.
Constantin Butunoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu