joi, 16 iunie 2011

Din isprăvile unei „Luceferițe”

Acum ,când toată lumea se pregătește de vacanță, Rely Tarniceri lansează o carte de poezii, concomitent cu vernisarea unei expoziții personale foto. Dublul eveniment a avut loc joi, 09.06.2011, la Galeriile Turnului de Apă Arad.
După o scurtă introducere privind activitatea protagonistei, în calitate de amfitrion, Horea Truță a lansat invitații încrucișate, pentru comentarea celor două evenimente.

Despre cartea lansată, intitulată „Perpetum efemer”, au vorbit presedintele cenaclului literar Luceafarul, Vladimir Belity, prozatorul Horia Șt.Simon si subsemnatul,


iar pictorii Ioan Kett-Groza si Mihai Takacs și președintele Clubului Foto Arad, Mircea Boran despre expoziția foto.

Asistența, destul de numeroasă, peste o sută de persoane, a urmărit cu atenție comentariile făcute de cei anunțați mai sus.

Rely Tarniceri, membră a Cenaclului literar „Luceafărul”, după mai multe apariții în volume colective, publică individual o carte de poezii, realizată în condiții tehnice excelente. Poemele , de cele mai multe ori, sunt scrise în stil clasic și au ca tematică, în marea lor majoritate, dragostea.
Ca fotograf, deși această pasiune și-o manifestă doar de 3-4 ani, a obținut numeroase premii și în cadrul Clubului Foto Arad este foarte apreciată, mai ales pentru modul cum și-a însușit tehnicile fotografiei artistice și desigur, pentru reușitele sale în competiții. Au fost evidențiate multiplele sale preocupări artistice, s-a afirmat chiar că nu ar fi exclus să încerce și pictura.
În final, Rely Tarniceri a mulțumit pentru aprecierile făcute în legătură cu activitatea sa artistică și a invitat întreaga asistența la așa-zisul „protocol”, ce avut loc la următorul etaj, unde a binevoit să acorde autografe. Gustările din belșug, stropite cu Cabernet de Măderat și discuțiile aprinse au contribuit la deliciul serii.


P.S.
După ce am acceptat să ne aducem obolul la lansarea cărţii colegei noastre Tarniceri, i-am propus prietenului meu Horia, zis necriticul, să facem ceva nonconformist şi interactiv, pe scurt : eu arunc cartea la el, el la mine, de câteva ori şi apoi o aruncăm în public, un aparat foto surprinde, pentru eternitate , această aruncare simbolică.
-Dar dacă nimeni nu prinde cartea şi ajunge la pământ, zice Horia, care este întotdeauna circumspect, vrei să avem probleme cu Rely?
Am hotărât atunci, să recurgem la discursul consemnat pe hârtie, să nu ne încurcăm, dar, foarte scurt, să nu aibă lumea timp să ne fluiere.
Oricum aşa a fost mai bine, cu aruncatul cărţii, poate ne alegeam şi cu vreo bătaie!

Constantin Butunoi

In final, dar nu in ultimul rand, doresc sa multumesc, in mod special valoroasei poete Monica Rodica Iacob, care a avut bunavointa si sensibilitatea de a face prefata volumului de versuri.

De asemenea multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de mine la acest eveniment.

Rely Tarniceri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu